Home

CV

ICT recht

Intellectueel eigendom

Aanbestedingsrecht

Contracten

Publicaties

Duurzaamheid

Tarieven

Workshops

contact

Hans van der Perk
 
PARICK ADVIES
 
Vaassen
06-20406341
 
ICT recht
 
 
Informatie - en communicatie technologie. Niet voor een ieder even doorgrondelijk. Wel heel belangrijk in ons dagelijks bestaan. Kijk in uw eigen onderneming. Vrijwel alle bedrijfsprocessen worden op een of andere manier wel door de toepassing van ICT "ondersteund". Wat is de juridische betekenis van ICT? Een nogal breed scala van mogelijkheden dient zich aan. Van een geautomatiseerde payroll tot aan de webwinkel, van procesbesturing in de chemische industrie tot het ontwikkelen van games. Een paar specifieke onderwerpen springt er wel uit. Iedere ondernemer kent wel een horror story als het gaat om het invoeren van een (nieuw) ERP systeem. Anderen weten u haarfijn uit de doeken te doen dat het nieuwe klantensysteem (CRM) de onderneming aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Is het alleen maar kommer en kwel? Nee, natuurlijk niet. Maar er is wel een aantal zaken dat voor de ICT nogal specifiek is. Vergelijk de aanschaf van een ERP systeem met de aanschaf van willekeurig welk ander bedrijfsmiddel.
Specificaties, wijzigingen daarop, veranderingen in de organisatie, projectmanagement, acceptatie(graad) en service niveau overeenkomst. Allemaal zaken die de kans van slagen in hoge mate be´nvloeden, maar die niet voor iedere ondernemer gesneden koek zijn. Ik spreek dan nog niet van het handelen op het internet, privacyissues en outsourcing van delen van uw ICT voorzieningen. Ook auteursrechten en de daarvan afgeleide licenties spelen een grote rol.
Buitengewoon interessante materie als het gaat om het inschatten van kansen en risico's voor uw onderneming. Het is (zonder valse bescheidenheid) goed om dan te kunnen sparren met een jurist die vanuit meerdere perspectieven en zowel theoretisch als praktisch de nodige ICT problematiek heeft meegemaakt. Als zakelijk dienstverlener helpt het als je vanuit het juridisch vakgebied min of meer op voet van gelijkwaardigheid kunt communiceren met technici, projectleiders, bestuurders en accountants. Kansen en risico's inschatten gaat immers beter als je een beetje een idee hebt van wat er aan "de andere kant"speelt. Enfin, wellicht kunt u er uw voordeel mee doen.